La història de Facebook, Twitter i Youtube

Segurament molts de vosaltres teniu Facebook i Twitter, o segur que algun cop heu fet servir YouTube per mirar algun vídeo de música o del que sigui.  Però... realment saps en quin any van ser creats i com?

Facebook

L'any 2004, Mark Zuckerberg, que era un estudiant de la Universitat de Harvard, va tenir la idea de crear una xarxa social però només pels estudiants de la universitat. Després d'un mes d'obrir la xarxa, altres universitats van poder tenir-hi accès i un any després, Facebook ja tenia més d'un milió d'usuaris. El 2008, 4 anys després d'obrir-se, es van llançar les versions en francès, alemany i castellà. Ademés, la xarxa social compta amb una pel·lícula en que s'explica tota la seva historia detalladament, La red social.

Twitter

Creat l'any 2006, per Jack Dorsey. El nom original de Twitter era Twttr. Després, s'hi van afegir les vocals al nom. Al 2009, es va llançar Twitter en castellà i no va ser fins l'any 2012 quan la xarxa social va començar a "parlar" català.

YouTube

L'any 2005, Chad Hurley, Steve Chen i Jawed Karim, van tenir dificultats en compartir uns vídeos i van decidir crear una plataforma on compartir els vídeos. El primer vídeo que es va penjar va ser Me at the Zoo (Jo al zoo). A finals de 2005, ja comptava amb millons de visites. Al 2006, Google va adquirir YouTube.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada