10 coses dels somnis







1. Tots oblidem gairebé el 90% del que somniem al cap de 10 minuts d'haver-nos despertat.

2. Els cecs no hi veuen en els seus somnis. Aquelles persones que han perdut la vista durant la seva vida, encara somien amb imatges. Els que van néixer sense veure, els altres sentits participen molt activament en els seus somnis.

3. Nomé
s somniem amb cares conegudes. El nostre cervell no inventa cares en els somnis, sinó que veiem a persones reals, només que no les  recordem a totes.

4. En els somnis, els sentiments negatius són més comuns que els positius. D'aquests, l'ansietat és l'emoció més comuna en els somnis. Els homes, per la seva banda, tenen somnis amb sentiments més agressius que els que tenen les dones.

5. Somniem entre 4 i 7 somnis cada nit. Això passa entre una i dues hores.


6. En la fase del son REM (Rapid eye movement), en la qual els ulls es mouen ràpidament, el teu cervell paralitza al teu cos com un mecanisme perquè aquest no imiti els moviments que experimentes en el teu somni.


7. L'Exterior entra en els teus somnis. Els sons o cops que sentis mentre dorms, els inclous en el teu somni.


8. En els somnis dels homes, el 70% de persones que hi apareixen són altres homes. En canvi, les dones somniem amb homes i dones per igual.

9. Els somnis premonitoris (somnis que reflexen certs aspectes del futur) són reals? Segons alguns estudis, entre el 18% i 38% dels participants, assegura haver experimentat aquesta mena de somnis. La majoria de gent creu en ells.


10. Si ronques, no estàs somiant. És impossible fer les dues coses alhora quan dorms.


1 comentari: