CURIOSITATS DELS REIS MAGS


- Fa 2000 anys, es coneixien com a "Reis Mags" als experts d'astrologia, astronomia, consellers reals i grans filòsofs

- Les restes dels Reis Mags es van guardar molts anys a Constantinoble, i llavors van ser traslladades a Milà i a Colonia, Alemanya, on van ser posats en cofres d'or i plata d'uns 350kg cada un.

- Els noms dels 3 Reis Mags han rebut diversos canvis. Els grecs els van donar els noms de Apellicon, Amerim i Serakin; els siris els de Kagpha, Badalilma i Badadakharida i entre els etíops els de Ator, Sater i Paratoras.

- Els Reis eren transportats per camells, perquè travessaven el desert, i s'usava aquest animal per a càrrega i per transportar, per la seva resistència a les zones amb manca d'aigua

- En prinicipi, Melcior portava dolços, llaminadures i mel; Gaspar portava roba, sabates i coses pràctiques i Baltasar -simbolitzant el racisme existent- castigava als nens dolents deixant-los carbó o llenya. A partir de mitjans del segle XIX, els Reis van començar a portar joguines.

 - La Festa de Reis que se celebra el 6 de gener, s'anomena Epifania, i significa la manifestació de la divinitat de Crist als gentils, és a dir, a tots els pobles de l'antiguitat que van seguir al cristianisme.

- Baltasar era de pell fosca i amb barba, probablement d'origen àrab. Li va regalar a Jesús mirra, que és un perfum oriental usat en les sepultures, i que segons algunes creences, podria ser una predicció de la mort de Jesús.

- Melcior era més ancià i tenia els cabells canosos i barba blanca. Va obsequiar Jesús amb or. Aquest or predeia el reconeixement de Jesús com a Rei.

- El més jove dels Reis Mags era Gaspar, que tenia la pell rogenca. Va portar una ofrena d'encens a Jesús a Betlem. L'encens que aromatitza les esglésies prové d'Aràbia i Abissínia. Li donen a aquest present el símbol de reconèixer en Jesús  un sacerdot.


FELIÇ DIA DE REIS!!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada