LA HISTÒRIA DELS 4 REIS MAGS

"Les històries que expliquem avui, seran les empremtes que ens conduiran en el futur".

La història diu que els Reis Mags que van arribar d'Orient per oferir presents al Messies seguint l'estrella de Betlem, no van ser tres, sinó quatre, tot i que el quart, l'astrònom Arbatàn  no va arribar a veure el rostre de Jesús perquè es va entretenir durant el camí, segons un relat nadalenc escrit fa més d'un segle.

El relat, escrit a finals del segle XIX pel nord-americà Henry Van Dyke, explica que Arbatàn hauria dedicat 30 anys de la seva vida a buscar el Messies per donar-li "tres precioses joies" - un safir , un robí i una perla - que no va poder oferir-li el dia del seu naixement .
Melcior, Gaspar i Baltasar van partir abans que ell guiats per la gran estrella de Nadal, un fenomen que astrònoms de tot el món han intentat analitzar al llarg de la història, i que alguns han identificat amb cometes com el Halley, encara que aquest va aparèixer en l'any 12 abans de Crist.
L'astrònom Mark Kidger, creu que els Reis eren sacerdots i que es dedicaven a interpretar els "senyals" que veien al cel, i que el que els va guiar des del mar Caspi, a uns 1.300 quilòmetres de Betlem, va ser una estrella nova.
Arbatán , que anava pel seu compte, podria haver perdut la referència perquè, segons Kidger, una setmana abans del naixement del Messies, la Lluna va estar en conjunció amb la nova i tapava la seva llum .
Els tres Reis Mags haurien trigat quatre o cinc setmanes a arribar a Jerusalem, van descansar uns dies esperant audiència amb Herodes, i haurien tornat a veure l'estrella al sud a l'alba, directament sobre Betlem , a 10 quilòmetres d'on ells estaven .
És clar que , segons els càlculs de Kidger , tot allò va succeir no un 6 gener sinó diverses setmanes després que naixés el Messies, al voltant al 21 de març de l'any 5 abans de Crist.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada